Juicefasta ”challenge”

Nu är det dags att göra en rening för kroppen och sinnet, så låt oss göra en ”challenge” och JuiceFasta eller JuiceFesta det beror på hur du väljer att se på det🍇

Vad säger ni, är ni på?? Juicefastan (festen) sker mellan fredag-söndag med ett introduktionsmöte på torsdagkväll.

Fasta är ett kraftfullt verktyg för att återfå livsenergi, bryta negativa mönster och låta kroppen gå in i läkning.

Den här juicefastan kommer ske online förutom en skogsträff i Slottskogen på lördag om du bor i Göteborg.

Vi kommer mestadels Juica Gröna Juicer🥒🥬🍏🥦 för det hälsosamma klorofyllet som kommer hjälpa kroppen att detoxa.

För att stötta dig i den här utmaningen har jag gjort ett schema där jag kommer erbjuda meditation, rörelseklasser och skogsmeditation. Det här är en tid att ta det lugn och reflektera och ta fram dina super krafter.

Schemat för helgen torsd 21/5 – söndag 24/5:

Torsdag 18.00- 20.00 Zoom träff ( du kommer få länken via mail). Meditation och övningar för att få kontakt med din inre sanning och intuition som har tagit dig hit. Ta med papper och penna.
Vi sätter en gruppintention och inviduella intentioner för helgen.

Juicefastan startar på Fredagen!

Fredag 7.00-7.45 face book Live meditation med övningar för att skapa en kärleksrelation till dig själv. Ta med papper och penna.
Fredag 18.00- Zoom träff där vi delar våra upplevelser av första dagen.
Ca 18.45 – 19.45 Somaticsklass med fokus på att få landa in i din soma ( body & mind) och njuta av en skön klass för att komma ner i varv, lugna nervsystemet och stilla sinnet. I somatics rör du dig långsamt, medvetet och med en snäll och tålmodig inställning till dig själv.

Lördag 8.00-8.45 face book Live meditation. Ta med papper och penna.
Lördag 13.00- 14.30 Skogspromenad i lugnt tempo och skogsmeditation i Slottskogen. Vi ses vid plikta lekpark. Bor du inte i Göteborg kommer du få meditationen skickad till dig och ta dig till naturen nära dig.

Söndag 9.00-9.45 face book Live meditation. Ta med papper och penna.
Söndag 17.00-18.00 Zoom träff ( du kommer få länken via mail ) för att avsluta tillsammans. Jag kommer berätta hur du ska fasa ut fastan. Det är super viktigt!!!

Face book Live meditationerna kommer ske i en sluten grupp som du kommer bli inbjuden till. Meditationerna kommer ligga kvar på face book tråden om du vill göra den senare på morgonen/ dagen. Det är helt valfritt om du vill komma till Slottskogen på Lördag. Du kommer även få skogsmeditationen skickad till dig så kan du hitta en natur nära dig och göra den när du vill.

I paketet ingår också:

🍇Du kommer få recept på juicer om du vill göra dina egna juicer hemma och jag kommer förklara hur och vad du ska tänka på när du gör dina egna juicer.
🍇En somatics ljudfil som du kan göra när som helst under helgen.
🍇Vara en del av face book gruppen där jag kommer stötta dig och skicka inspiration under hela helgen. Där finns det också möjlighet att stötta och peppa varandra.
– ett tips är om du bor ihop med någon att även bjuda med hen.

Pris: 850:- Betala till bg 5014- 9558 eller swisha till 123 282 50 32. ( föredrar bg- betalning). Bekräfta att du har betalat genom att maila mig rosanderanna@hotmail.com eller ett mail här på face book. Tack

När du anmäler dig kommer du få mer information om hur du ska förbereda dig inför fastan och vad som är viktigt att tänka på.

🍍Om du inte vill göra dina egna juicer kan du köpa juicer på Happy M Kitchen på Vasagatan 24. Dem har ett paket med 6 juicer per dag för 380:- / dag. Dem använder alltid ekologiska produkter och även krav märkta produkter så mycket som är möjligt. ERBJUDANDE- Om du köper juicer för alla 3 dagar bjuder dem på en lunch eftersom du är med på den här ”challenge” Juicefastan. Dem har super god mat och det kan vara perfekt att gå dit ett par dagar efter att du avslutat fastan och njuta av en hälsosam lunch.

Vem ska inte fasta?

Du ska inte fasta om du är gravid
Du ska inte fasta om du ammar
Du ska inte fasta om du har/haft en ätstörning som skulle kunna bli aktiverad och skapa ett negativt utfall för dig.
Du ska inte fasta om du äter medicin

Varför ska du Juicefasta?

Precis som du har ett behov av semester så har dina tarmar ett behov av semester. Utan semester kan du känna dig trött, överarbetad och sliten. Tänk att dina tarmar har arbetat varje dag ett helt år eller kanske ett helt liv. Låt dem få ta en paus.
Celler och DNA repareras
Stimulerar cellproduktion
Stärker immunförsvaret
Stabiliserar blodsockret
Insulinkänsligheten förbättras
Du kan stärka din mentala styrka. Få en klarhet till att stanna till och se till helheten av ditt liv och dina val. Lever du som du vill eller längtar du till någon förändring? Behöver du ta ett steg åt ett annat håll för att leva ut din potentiella glädje och hälsa? Fastan kommer ge tid för reflektion.

Hur Juicefastar jag?

Under juicefastan kommer du dricka vatten och juicer som är pressade i en råsaft centrifuger eller kallpressade juicer där man tagit bort alla fibrerna.
Vi vill stänga av matsmältningssystemet när vi fastar. Dem första dagarna kommer systemet sakta ner och efter ett par dagar in i fastan så stängs matsmältningssystemet av helt.
I vanliga fall kan matsmältningen ta upp till 70% av all vår energi det är därför man kan känna sig så otroligt trött efter en stor måltid. Tänk all den energin som kommer bli över och det den kommer gå till är- Läkning, Healing.

Det är vanligt att känna sig trött och hängig och du kan må dåligt på olika sätt under fastan och du kan också må bra och ha energi. Det varierar från gång till gång och timme för timme eller dag för dag.
Kroppen kommer börja avgifta sig och det är inte alltid en trevlig process. Jag brukade tänka så att – vissa saker har ju kommit in i kroppen från stress, ångest och med en kamp och då om det ska lämna kroppen hur kommer det då kännas? Kan det vara så att det lämnar kroppen på samma sätt som det kom in? Det går att vara filosofisk och ta in helheten i det som händer oss så att vi inte blir rädda för symptomen som vi kan uppleva.
Min erfarenhet av att sluta med kaffe ( vilket jag gör titt som tätt jag har en av och på relation med kaffe) kan var smärtsam med migrän och en gång fick jag till ock med nackspärr, låter dramatiskt men det är sant!!
Det är ju lätt att tro i den den där smärtan att kaffe är bra för mig jag måste ha kaffe för att må bra. Men jag vet att det inte är sant för ett par dagar senare mår jag bra och jag känner mig klarare i huvudet och får en naturlig energi som inte kommer ifrån koffeinet utan som kommer inifrån mig- livsenergin.

Den här ” challenge” Juicefastan hålls av mig Anna Rosander,
Utbildad inom hälsopromotion, Göteborgs universitet, Nia Black Belt instruktör och Somtics Educater.
Min första upplevelse av att fasta var sommaren 2017 på ett retreat i Amsterdam med 7 andra personer tillsammans med dr Andrea Page. Det var inget fancy retreat i den yttre bemärkelsen men den inre resan och den inre transformationen som vi bjöds in till var helt magiskt! Det oprogrammerade hela mitt system. Både mentalt och fysisk!
Innan fastan hade jag endel problem med magen, hade svårt att återfukta mig och ta upp vatten och kände mig ofta uttorkad. Jag fick ofta migrän efter jag hade tränat och jag kände att kroppen längtade efter att få en ny energi och min intuition sa att det fanns någonting att upptäcka i fastan. Jag var även en slav under kaffets koffeinkickar.
Mentalt var det ju det här med rädslan av att var hungrig och att livslusten styrdes efter maten som jag åt.
Livslusten, det var otroligt intressant och enormt frigörande att upptäcka den äkta, riktiga livslusten som inte kommer ifrån mat utan inifrån. Det var som att öppna upp en port för livsenergin att strömma genom mig och dag nummer 6 började jag drömma större än någonsin!
För mig skiftade alla dem ”symptomen” som jag beskriv tidigare och jag upplever att det är en tid innan min första fasta och en tid efter både kroppsligt och mentalt. Jag kan berätta mer om det under helgen tillsammans.

Jag har ingen specifik utbildning i att guida människor i att fasta men jag är van vid att guida människor in i rörelser och in i närvaro. Jag har själv fastat 5 gånger och nu senaste gången fick jag till mig att jag vill hjälpa andra att våga testa. Det här är ett test på det sättet och jag kommer stötta så mycket som jag kan men ändå vara medveten om att du har egen ansvar under hela helgen och dessutom kommer du få ut mer av upplevelsen om du kan ta det egna ansvaret. Det är en kraftfull process åt alla håll och kanter men det är en naturlig process att låta kroppen få vila. Vi testar🍉👏!

Du anmäler dig till rosanderanna@hotmail.com
Hör av dig till mig om du är nyfiken eller har några frågor.

Med värme Anna ❤️