Somatic Education

Vårens Somaticskurs på 10 veckor

Du kan redan nu anmäla dig genom att maila mig till rosanderanna@hotmail.com.
Max antal är 14 st. Platsen är helt din efter inbetalning.

” To age is to nourisch and to grow”- Thomas Hanna ( somatics grundare)

Plats: Pärlan Frivillighetscentralen Danskavägen 103
Dag: tisdagar 4 feb- 7 april
Tid: 19.00-20.30
Pris: 2100:- ( 1900:- för studenter, pensionärer, arbetssökande eller om du var med på höstens kurs).
Betala in  till Bank-Giro 5014- 9558 eller swisch 123 282 50 32.

Kursen bygger på Thomas Hannas rörelseserie ” The Myth of Aging” . Varje tillfälle kommer ha ett specifikt fokus ex rygg, höfter, andning, nacke. Varje klass kommer att spelas in och ljudfilen delar jag sedan med er efter varje tillfälle så att det är enkelt att kunna fortsätta en praktik hemma om så önskas.

Med en mjuk och snäll inställning till dig själv kommer du bjudas in till att utforska och upptäcka långsamma och medvetna rörelser för att återskapa kontakt, känsel och närvaro med din kropp och hela dig som människa.

Somatics är för dig som vill väcka din kroppsliga intelligens till självläkning, kroppskännedom, närvaro till följd av mer rörelsefrihet inom din soma ( kropp) och i livet.

Somatics är för dig som vill ha hjälp med att komma ur invanda mönster och kroppsbeteende som på något vis skapar obalans, smärta eller stelhet för dig.

Somatics är ett komplement till vardagsrörelser, yoga, dans och andra aktiviteter.

För mig personligen har somatics betytt jätte mycket. Det har gett mig en djup kännedom, kärlek och respekt för min kropp och till mig själv. Förut kände jag mig vilsen när jag kände smärta och obehag i kroppen och visste inte alls hur jag själv skulle komma ur det. Jag minns också att jag inte förstod kopplingen mellan psyket, känslor och effekten det har på kroppen.
Den där ovissheten och känslan av att vara vilsen har bytts ut mot trygghet och en självtillit och ett eget ansvar. Min personliga erfarenhet och genom att arbeta med människor är att kroppen vill alltid tillbaka till balans och med rätt förutsättningar, ett lyssnande och att gå med kroppen ( istället för emot) så kommer kroppen organisera sig tillbaka till ett mer behaglig och balanserande tillstånd.

Med den här kursen vill jag lära ut allt jag kan för att du ska kunna känna samma sak, att du kan äga din egna vitalitet, hälsa och välmående!

Anmäl dig till kursen genom att kontakt mig på rosanderannahotmail.com

”Reawakening the Mind’s control of movement, flexibility and Health” -Thomas Hanna.

”… det är sjukt vilken skillnad min kropp är efter tio veckors somatics…slipper att ha ont i kroppen ”
”Tack Anna Rosander för att du var på mig och inte gav upp, för det är … det bästa jag nånsin gjort…”

Enskilda sessioner

Plats: Munkebäcksgatan 8. Närmaste hållplats är Solrosgatan eller Munkebäck.

Somatics är indelad i två områden, rörelseklasser samt enskilda sessioner.
En enskild session är hands on och som mottagare är du både passiv ( blir rörd) och aktiv ( du är med i rörelsen). En enskild session utformas efter ditt behov, ditt hållningsmönster, obalanser eller eventuell stelhet och smärta som du vill ha hjälp med att frigöra. Du får även med dig skräddarsydda rörelser som passar för just dig.

Pris: 800:-

somatics mamma

Certifierad Somatic Educater genom The Ingle Institute for Somatics Education av Siddartha Ingel och Gayatri Schriefer.

Maila mig vid intresse rosanderanna@hotma