Tre tillfällen att fördjupa och väcka din somatiska vishet, trygghet och kontakten till dig själv. Stunder att få vila, samla ihop din energi och ge en gåva till dig själv.

Onsdagar: 16:45-17:45. 29 nov, 6 dec och 13 dec.
Plats: Falken Studiefrämjandet Falkgatan 7 

Genom somatiska rörelser kan du komma i närmare kontakt med dig själv, lära känna hur vila känns i kroppen, hur du kan börja röra dig med mer kontakt, känsel, frihet och medvetenhet.

Din somatiska praktik hjälper dig till förmågan till självläkning, självutforskande och skapar en tillit till dig själv.

Om du upplever att du har ”glömt” bort kroppen ett tag eller att du stressar mycket och inte ”hinner” att stanna upp så kan det här vara för dig att trycka på stopp och på ett guidande sätt bjudas in i långsamma, medvetna somatiska rörelser.

Rörelserna skapar förändring i ditt nervsystem, relationen mellan de sensoriska och motoriska nerverna. Det du kan förnimma kan du också röra och tvärtom. Somatics är en neuromuskulär träning som tar dig närmare och närmare kontakten till dig själv.

Genom att ha en somatisk praktik kan du också lära dig att reglera ditt nervsystem och det kan betyda att du kan återvända till lugn och ro, samla tillbaka energin hem till dig själv om det har varit mycket runt omkring dig. Du kommer lära känna den sanna platsen i dig och genom guidningen från mig och rörelserna lära dig konsten att vara mer i kroppen (soman).

Jag träffar många som upplever att huvudet är mer dominant och tankarna styr och under en somatics klass så kommer hjärnan få någonting och göra genom att rikta uppmärksamheten till rörelsen och förnimmelser. Det är en spännande resa att få återupptäcka och återta kontakten med dig själv och din kropp.

En ny medvetenhet öppnas upp och det kan även sippra ut på de vanliga livet där du kan göra nya val, i ex hur du står, går, håller upp axlarna vid stress, agerar och börja lägga märke till dina vanor som är det som former din kropp och ditt liv.
En stor del av de somatiska arbetet och praktiken är att bryta vanor och bli medveten så att du kan få känna dig friare i både kroppen, sinnet och i hjärtat.

Du behöver inga förkunskaper för att vara med dessa tre tillfällen.
Det finns begränsat antal platser och du anmäler dig genom att maila rosanderanna@hotmail.com

Pris: 600kr för alla 3 tillfällen alternativ 250kr per tillfälle.
Inbetalning till bank-girot 5014-9558.
Varmt välkommen
Anna

Somaticskurs 10 veckor
Onsdag: 16:45-17:45
Plats: Falken Studiefrämjandet Falkgatan 7

Somatics är en neuromuskulär rörelseform som består av långsamma, medvetna rörelser som utförs liggandes ner. Genom att balansera nervsystemet återskapas frihet, kontakt och känsel i din Soma ( kropp och mind ) till följd av bättre rörelseförmåga och kroppsmedvetenhet.
Rörelserna är utformade för att frigöra hållningsmönster som orsakats av spänningar, skador och stress som ansamlats under livets gång. Metoden är baserad på Thomas Hannas arbete, med rötterna i Feldenkraismetoden.

Varje tillfälle kommer ha ett specifikt fokus. Du behöver inga tidigare kunskaper för att kunna delta.


Pris: Early Bird 2 400kr till 7 sept ( ordinarie pris 2 600kr)
Inbetalning till bg 5014-9558. Platsen är helt din efter inbetalning.
Anmäl dig till rosanderanna@hotmail.com

Två prova på tillfällen onsdag den 6 och 13 sept kl 16:45-17:45. Pris: 150kr

Med en mjuk, tålmodig och snäll inställning till dig själv kommer du bjudas in till att utforska och upptäcka långsamma och medvetna rörelser för att återskapa kontakt, känsel och närvaro med din kropp och hela dig som människa.

Somatics är för dig som vill väcka din kroppsliga intelligens till självläkning, kroppskännedom, närvaro till följd av mer rörelsefrihet inom din soma ( kropp) och i livet.

Somatics är för dig som vill ha hjälp med att komma ur invanda mönster och kroppsbeteende som på något vis skapar obalans, smärta eller stelhet för dig.

Somatics är ett komplement till vardagsrörelser, yoga, dans och andra aktiviteter.

För mig personligen har somatics betytt jätte mycket. Det har gett mig en djup kännedom, kärlek och respekt för min kropp och till mig själv. Förut kände jag mig vilsen när jag kände smärta och obehag i kroppen och visste inte alls hur jag själv skulle komma ur det. Jag minns också att jag inte förstod kopplingen mellan tankar, känslor och effekten det har på kroppen.
Den där ovissheten och känslan av att vara vilsen har bytts ut mot trygghet och en självtillit och ett eget ansvar. Min personliga erfarenhet och genom att arbeta med människor är att kroppen vill alltid tillbaka till balans och med rätt förutsättningar, ett lyssnande och att gå med kroppen ( istället för emot) så kommer kroppen organisera sig tillbaka till ett mer behaglig och balanserande tillstånd.

Varmt välkommen till en utforskande, återhämtande och tillåtande stund. Få mer tillgång till dig själv och upplev ny rörelsefrihet.