Somaticskurs 10- veckor – 20 sept-22 nov

Onsdag: 16:45-17:45
Plats: Falken Studiefrämjandet Falkgatan 7

Somatics är en neuromuskulär rörelseform som består av långsamma, medvetna rörelser som utförs liggandes ner. Genom att balansera nervsystemet återskapas frihet, kontakt och känsel i din Soma ( kropp och mind ) till följd av bättre rörelseförmåga och kroppsmedvetenhet.
Rörelserna är utformade för att frigöra hållningsmönster som orsakats av spänningar, skador och stress som ansamlats under livets gång. Metoden är baserad på Thomas Hannas arbete, med rötterna i Feldenkraismetoden.

Varje tillfälle kommer ha ett specifikt fokus. Du behöver inga tidigare kunskaper för att kunna delta.


Pris: Early Bird 2 400kr till 7 sept ( ordinarie pris 2 600kr)
Inbetalning till bg 5014-9558. Platsen är helt din efter inbetalning.
Anmäl dig till rosanderanna@hotmail.com

Två prova på tillfällen onsdag den 6 och 13 sept kl 16:45-17:45. Pris: 150kr

Med en mjuk, tålmodig och snäll inställning till dig själv kommer du bjudas in till att utforska och upptäcka långsamma och medvetna rörelser för att återskapa kontakt, känsel och närvaro med din kropp och hela dig som människa.

Somatics är för dig som vill väcka din kroppsliga intelligens till självläkning, kroppskännedom, närvaro till följd av mer rörelsefrihet inom din soma ( kropp) och i livet.

Somatics är för dig som vill ha hjälp med att komma ur invanda mönster och kroppsbeteende som på något vis skapar obalans, smärta eller stelhet för dig.

Somatics är ett komplement till vardagsrörelser, yoga, dans och andra aktiviteter.

För mig personligen har somatics betytt jätte mycket. Det har gett mig en djup kännedom, kärlek och respekt för min kropp och till mig själv. Förut kände jag mig vilsen när jag kände smärta och obehag i kroppen och visste inte alls hur jag själv skulle komma ur det. Jag minns också att jag inte förstod kopplingen mellan tankar, känslor och effekten det har på kroppen.
Den där ovissheten och känslan av att vara vilsen har bytts ut mot trygghet och en självtillit och ett eget ansvar. Min personliga erfarenhet och genom att arbeta med människor är att kroppen vill alltid tillbaka till balans och med rätt förutsättningar, ett lyssnande och att gå med kroppen ( istället för emot) så kommer kroppen organisera sig tillbaka till ett mer behaglig och balanserande tillstånd.

Varmt välkommen till en utforskande, återhämtande och tillåtande stund. Få mer tillgång till dig själv och upplev ny rörelsefrihet.