3 Somatics tillfällen! Nya klasser att utforska!

Somatics är en neuromuskulär rörelseform som består av långsamma, medvetna rörelser som utförs liggandes ner. Genom att balansera nervsystemet återskapas frihet, kontakt och känsel i din Soma ( kropp och mind ) till följd av bättre rörelseförmåga och kroppsmedvetenhet.
Rörelserna är utformade för att frigöra hållningsmönster som orsakats av spänningar, skador och stress som ansamlats under livets gång. Metoden är baserad på Thomas Hannas arbete, med rötterna i Feldenkraismetoden.

Varje tillfälle kommer ha ett specifikt fokus. Du behöver inga tidigare kunskaper för att kunna delta.Ta gärna med egen matta och filt. Det kommer finnas ett filtar och mattor där om du vill låna.
Det kan vara skönt med extra varma strumpor eller tröja då temperaturen kan droppa ner under en klass.

24 mars: Axlar och skulderpartiet
31 mars: Frigöra bröstkorgen och benen
7 april: Foten och fotleden


Tid: Onsdagar 18.15- 19.30
Max antal platser: 15 st
Plats: Nordengården Stockholmsgatan 16
Pris: 600:- för alla 3tillfällen
250:- / per tillfälle
Inbetalning till bg 5014-9558
Anmäl dig till rosanderanna@hotmail.com

Med en mjuk och snäll inställning till dig själv kommer du bjudas in till att utforska och upptäcka långsamma och medvetna rörelser för att återskapa kontakt, känsel och närvaro med din kropp och hela dig som människa.

Somatics är för dig som vill väcka din kroppsliga intelligens till självläkning, kroppskännedom, närvaro till följd av mer rörelsefrihet inom din soma ( kropp) och i livet.

Somatics är för dig som vill ha hjälp med att komma ur invanda mönster och kroppsbeteende som på något vis skapar obalans, smärta eller stelhet för dig.

Somatics är ett komplement till vardagsrörelser, yoga, dans och andra aktiviteter.

För mig personligen har somatics betytt jätte mycket. Det har gett mig en djup kännedom, kärlek och respekt för min kropp och till mig själv. Förut kände jag mig vilsen när jag kände smärta och obehag i kroppen och visste inte alls hur jag själv skulle komma ur det. Jag minns också att jag inte förstod kopplingen mellan psyket, känslor och effekten det har på kroppen.
Den där ovissheten och känslan av att vara vilsen har bytts ut mot trygghet och en självtillit och ett eget ansvar. Min personliga erfarenhet och genom att arbeta med människor är att kroppen vill alltid tillbaka till balans och med rätt förutsättningar, ett lyssnande och att gå med kroppen ( istället för emot) så kommer kroppen organisera sig tillbaka till ett mer behaglig och balanserande tillstånd.

Varmt välkommen till en utforskande, återhämtande och tillåtande stund tillsammans med mig.