Vad är Nia?

NIA- Now I Am kommer från USA och skapades i början på 80-talet av Debbie Rosas och Carlos AyaRosas som än idag utvecklar NIA till en fantastiska och levande rörelseform som inte bara tränar oss på dansgolvet utan även till att “dansa genom livet”.
NIA är en holistiskt träningsform som tränar Kropp, Känslor, Mind och väcker din Spirit ( ditt unika jag).
Genom rörelser lär vi känna oss själva, genom rörelser cirkulerar vi stress, känslor och annat som kroppen bär runt på och genom rörelser kan vi lättare följa livets förändringar med ledorden välbehag och att gå med istället för emot.

NIA- stärkande, frigörande, enkelt och glädjefullt”

Nia är fusion av rörelseformer från både öst och väst
Dance Art – Modern dance, Jazz dance och Duncan dance
Martial Art– Tai Chi, Aikido och Taekwondo
Healing Art– Yoga, Alexander tekniken och Feldenkrais

NIA är stärkande, läkande, rolig, energifylld, stillsam, frigörande och mycket mer.
NIA utförs barfota vilket är otroligt stimulerande för hela kroppen eftersom du har över 7000 nervtrådar under varje fot, wow!
NIA grundar sig i 52 rörelser som inkluderar bland annat steg, kickar, blocks, handtekniker, ryggradsrörelser som tränar hela kroppen. Du tränar även kontakten mellan kropp och mind genom att utföra rörelserna med närvaro och medvetenhet och på så sätt stärka din kontakt med dig själv och din kropp.
I NIA dansar du utifrån din kropps design och dina förutsättningar och lyssnar på det som känns stärkande och skönt för stunden. NIA är ett hållbart sätt att träna.
Många säger att dem känner sig starkare inifrån ut och att balansen är bättre och framförallt att det är roligt och smått beroende framkallande 😉

För mig är det otroligt viktigt att skapa en atmosfär där alla känner sig välkomna och där vi rör oss utifrån den inre rörelseglädjen. I en positiv och stärkande atmosfär.

Inga förkunskaper behövs. Bara ett öppet sinne att få uppleva någonting helt nytt !

Så klockrent detta passar mig! Ville komma igång med träning som jag blir glad, stark och lugn av 🙂 ”